Mykonooooooooos!
Hey luitjes!
Ik merk dat ik enkele weken achter lig met mijn blog dus het wordt wel weer eens tijd om wat verhaaltjes te delen
De dag na mijn laatste blog ben ik samen met 150!!! andere Erasmus studenten op een 4 daagse trip geweest naar het eiland Mykonos ( niet te verwarren met het gelijknamig restaurant in landgraaf ) We zouden per bus vertrekken om 5 uur 's ochtends en we mochten écht niet te laat komen. Maar omdat het in Griekenland over het algemeen niet heel erg nauw wordt genomen met de tijd vertokken we dus pas ongeveer 30 min later richting de haven waar een grote veerpond ons stond op te wachten. De reis zou ongeveer 5 uur duren maar gelukkig was het schip wel redelijk van luxe voorzien en het uitzicht over de zee vanaf het dek was wel een mooie ervaring op zich. (zie foto's)
Aangekomen in Mykonos werden we per bus naar ons hotel gebracht. Het hotel bestond uit meerdere gebouwen met elk zo'n 6 kamers. Ik deelde een kamer met mijn 2 huisgenoten Roel en Jules en Semi-huisgenoot Eero ( hij is meer bij ons dan in zijn eigen appartement ). 4 mannen op een kamer..... je kunt je enigszins voorstellen met welke lucht ik elke ochtend (middag ) wakker werd.
Mykonos staat bekend als party eiland maar dat zou je als je het ziet totaal niet zeggen. Het oogt als een typisch Grieks eilandje met hele smalle straatjes en alleen maar kleine witte huisjes waar de lokale dorpelingen gezellig op straat zitten. Maar wat niet opvalt, is dat er in deze straatjes toch wel heel veel discotheken liggen die je van buiten niet herkend omdat het ook gewoon witte gebouwen zijn.
Verder kan ik geen speciale dingen vertellen over dit eiland. Het programma zag er elke dag hetzelfde uit. Uitslapen tot 1 uur, 2 uur verzamelen om met de bus naar het strand te gaan. Daar werden allerlei drankspelletjes gespeeld op het strand ( biertjes atten in combinatie met koprollen maken raad ik jullie overigens af ). Vervolgens ging iedereen naar huis om te douchen, ergens iets te eten en dan nog even snel wat drankjes doen voordat we met de hele groep op stap gingen. Ruimte voor culturele tripjes was er om 9 uur 's ochtends, maar hoewel ik wel vol motivatie mijn wekker zette kwam het er toch uiteindelijk niet van ( heeft waarschijnlijk iets te maken met het feit dat je dan net pas in bed lag ). Na dit schema 4 dagen te hebben gevolgd was het voor weinig mensen een probleem om het grootste deel van de boottocht terug naar Athene in slaapmodus uit te dienen.
Hallo Roobien,
Iek heb fan jouwn broertje Larzz gehoert dat jij ook im ausland bent om te stoedieren. Ich.......ich hab dass nicht gewüst.
Larzz heeft mij auch fertelt dat hij end Oktober bei dich auf besuch komt naar Athen.
Also Also, dann sullen joellie die Griechische ekonomie wel steunen door alleen mahr tze saufen und noch meer zu saufen.
Want ien die ferhalen die iek nu gelezen heb lijkt ut wel of je ein Masterstudium volgt in "Alt Griechische Zauf Traditionen" met feel praktikum lessen.
Miesschien kan iek noch een beetje tied frei maken ien mein droeke program en komm iek auch nach Athen om een PARTY te bouwen. Iek zal dan ook meine schalplatten meenemen.
Also vieeleicht tot schnell
Tsjüss dein Dieter