School started :(
De dag na Mykonos moesten we ons inschrijven op de universiteit. Ja mensen....... de universiteit was open !!!! Na een bezetting van een maand dachten de Angry Greeks dat het wel eens tijd werd om hun examens te maken. De examen periode zal enkele weken duren en daarna gaan ze de universiteit waarschijnlijk weer innemen. Anyway, voorlopig kunnen we er wel in en dus konden we ons ook inschrijven en dergelijke.
Tijdens de inschrijvingsdag kwam toch wel de zwakte van Griekenland naar voren...... ze hebben een organisatie vermogen van 0! Ik zal jullie even proberen uit te leggen hoe de inschrijving verlopen is.
Enkele dagen van te voren kregen we een email dat we ons op maandag konden inschrijven bij ons departement. Het departement waarin je zit werd random toegewezen. Ik zit bijvoorbeeld in het departement van Marketing terwijl ik geen enkel marketing vak heb :). In die mail stond ook duidelijk, dat we een kopie van ons paspoort mee moesten nemen, en het origineel van je zorgverzekeringpas. Iedereen had dat dus netjes gedaan en ging naar het kantoor van ons departement. Hier zat één vrouw, die alle inschrijvingen met de hand regelde. Het is vast niet, dat ze niet met computers om kunnen gaan,.............. maar ze hebben er geen !!!! Je kunt je eventueel voorstellen dat het wel lang gaat duren als je ongeveer met 50 man in de rij staat. Dat duurde ook nog langer, omdat bleek dat we niet het origineel van de zorgverzekeringpas moesten hebben, maar een kopie. Iedereen die aan de beurt was kwam daar dus achter en moest eerst een kopie laten maken. De vrouw was zo netjes om te wachten tot je terug kwam en vond het niet nodig om alvast de volgende inschrijving te behandelen, of om de rest alvast een kopie te laten maken. Uiteindelijk kreeg je een pasje, en 3 documenten met Griekse tekst en een handtekening of een stempel. Elk document had je nodig voor een ander pasje te kunnen halen. Hiervoor moest je weer gemiddeld een half uur per pasje in de rij staan, wat documenten in het Grieks invullen en ondertekenen. Uiteindelijk krijg je 4 pasjes, een student ID card, een restaurantcard, een ov-kaart en een sportkaart.
De positieve dingen aan Griekenland :P
1: Maaltijden ( ontbijt, lunch en avond eten ) op de Universiteit zijn gratis ! Ik eet er bijna dagelijks want het scheelt niet alleen zo'n 8 euro per dag. En............. je hoeft ook niet af te wassen :D
2: Professoren komen gemiddeld een kwartier tot half uur te laat, dus waarom zou ik dan netjes op tijd zijn?
3: Professoren willen ons best helpen om boeken sneaky te kopiëren in plaats van te kopen.
4: Het niveau is over het algemeen lager dan in Nederland, om er ook nog iets van op te steken heb ik vooral advanced vakken gekozen. Deze vakken bieden enigszins uitdaging en zijn daarom ook geschikt voor materstudenten. Ik zit zelf nog in mijn bachelor maar als iemand makkelijk studiepunten voor zijn Master wilt halen raad ik hem/haar toch aan naar Athene te komen, want je krijgt dan gewoon dezelfde vakken als bachelor studenten.
Helaas zijn de vakken vanaf volgende week wel met verplichte aanwezigheid. Elk vak heeft een college per week van 3 uur! Ik heb in totaal 5 vakken dus 15 uur per week valt dan nog wel mee.
Zo, nu lig ik nog maar 2 weken achter! De rest zal ik binnenkort proberen te posten!
Wat een leventje, alles op z'n tijd haha!
De Grieken besparen in ieder geval op de zorg want stressgerelateerde aandoeningen zullen ze toch niet snel krijgen. Misschien wel een blauw oog van een of andere gefrustreerde student uit het westen......
Hey Robin,
Nu je drukke uitgaansleven "verstoord" lijkt te worden door het volgen van 15 college-uren.
Vind ik het bewonderingswaardig dat je niet, zoals veel van je medestudenten kiest voor een pretpakket, maar toch uitdagingen zoekt in je vakkenkeuze.
Succes hiermee
grts pap