Intro week and the days after
Hallo beste lezers,
De introweek zit er al enkele dagen op maar ik ben er nog steeds niet helemaal van bijgekomen. Ik zal in het kort vertellen wat we zoal gedaan hebben.
dag 1
In mijn laatste verhaal had ik al verteld dat we overdag spelletjes gedaan hebben. 's avonds zijn we met de hele Erasmus groep naar een bar geweest die voor ons was afgehuurd. Hier hadden we, met de inwoners van metsovou ( zo heet ons appartement ) en nog 2 anderen (een Fin, een Nederlandse) traditioneel op z'n Hollands de bar gesloten.
dag 2
De middag activiteit was een speurtocht door de stad Athene, maar met een kater in combinatie met 33 graden was dit niet heel erg ideaal. Je kreeg overigens een groepje toegewezen zodat niet iedereen elkaar al kende. In mijn groepje zat een Duits koppel dat al een kind van 3 had ! Ze dan moesten ook iets eerder weg om haar van de kinderopvang op te halen, tot zo ver hun Erasmus leven.
's avonds was Buddy night! Alle buddy's kwamen hier samen om, als ze dat nog niet gedaan hadden, elkaar te ontmoeten en eventueel voor te stellen aan mensen die dezelfde buddy hebben. Vervolgens werd er tot in de laatste uurtjes Karaoke gedaan .Om er nog een schepje bovenop te doen zijn we met een kleine groep doorgegaan naar Gazi. Dit is hét stapcentrum van Athene en de clubs zijn hier de hele nacht open.
dag 3
Voor deze dag stond het Akropolis museum op de planning. Omdat ik 's ochtends pas thuis kwam van het in dag 2 genoemde Gazi, en mijn biologische klok al in de ochtendmodus was had ik geen oog dicht gedaan. Aangezien ik nog altijd naar t museum kan gaan had ik maar besloten een dagje thuis te blijven en een begin te maken aan de grote schoonmaak van t huis.
Vervolgens zijn we begonnen aan een voettocht naar de hoogste heuvel van Athene om daar, onder het genot van een aantal biertjes ( dit keer Mythos, wat ook prima te drinken is ) de zonsondergang te bekijken. Echter had de organisatie zich verkeken op de afstand, en de helling van de route in combinatie met nog steeds zo'n 30 graden. We kwamen daarom pas aan toen de zon al onder was.
Om de teleurstelling van het missen van zonsondergang te verwerken zijn we dan toch maar weer naar Gazi gegaan
Dag 4
Op deze wederom zonnige dag hadden we met een groepje besloten dat we beter op eigen initiatief naar het strand konden gaan dan in de volle zon de Akropolis heuvel te belopen. Hier konden we lekker relaxen om vervolgens fit naar de Trafficlight party te kunnen gaan. Het idee was dat iedereen een groen, geel, of rood shirt aan zou doen om zo je 'bezetstatus' te kunnen tonen, maar uiteindelijk was het maar 5 % dat daadwerkelijk een van deze kleuren aan had. Dit weerhield ons er niet van om er weer een mooie avond van te maken en wederom als laatste te eindigen.
Dag 5
De laatste dag stond het strand wel in de planning. De organisatie had volleyballen en beachtennis meegenomen en dan komen mijn kinderinstincten toch wel weer boven water. Er was voor de rest geen nachtactiviteit geplanned dus zijn we met een groepje van 8 man naar een gezellig restaurantje geweest, waar we allerlei Griekse gerechtjes besteld hadden om ze vervolgens in kleine porties te verdelen. Toen we thuis kwamen was onze 2e Franse huisgenoot al gearriveerd. Ook met hem kunnen we het heel goed vinden dus wat dat betreft hebben we echt geluk qua huisgenoten.
Een grappig verhaal is dat we bijna niet zo gelukkig waren met onze huisgenoot. Onze huisbaas kwam namelijk een van deze dagen met een 40 jarige vrouw ons appartement naar binnen. Al zag ze er heel onverzorgd uit en rook ze niet zo fris gingen we er toch maar van uit dat het z'n vrouw was. Toen hij haar echter de leegstaande kamer liet zien en de vrouw ons over het appartement begon te vragen begonnen er toch hier en daar wat alarmbelletjes te rinkelen. Op de Griekse manier ( met een babbeltje ) heb ik de huisbaas vriendelijk, doch dringend verzocht haar niet deze kamer te geven met in eerste instantie als reden dat we alleen Erasmus studenten willen. 10 minuten later kwam de huisbaas terug om ons te vertellen dat ze toevallig ook een Erasmus student was, en dacht dat daarmee het probleem wel opgelost zou zijn. Ik heb hem duidelijk gemaakt dat we haar toch liever niet willen en als oplossing zouden we zelf een nieuwe huisgenoot zoeken. Hij kwam zelf met een Italiaanse jongen waarmee hij ook contact had gehad. We zochten hem op facebook en zagen dat het een stereotype Italiaanse mode macho was. We kwamen vervolgens op het strategische idee om hem via het facebookprofiel van Victoire (onze huisgenote ) te benaderen om zo zijn ego te strelen. Het duurde ook niet lang voordat hij een super enthousiast berichtje terug stuurde dat hij de kamer wilde hebben. Hij is nu inmiddels 2 dagen hier en zijn Engels is vrij waardeloos. Hij heeft namelijk nooit Engels les gehad en heeft zich alles zelf moeten leren. We hebben hem verzekerd dat ie over een maand toch wel redelijk goed Engels kan praten. Vandaag is zijn niveau ten opzichte van gisteren toch al met 300% gestegen dus dat schiet wel op.
Stakingen en protesten
Hoewel er dagelijks stakingen en protesten plaatsvinden hadden we er tot gisteren weinig last van ondervonden. Gisteren staakte zowel het openbaar vervoer als de taxi's dus besloten we om (ongeveer n half uur )naar het stadscentrum te lopen. Redelijk belangrijke bijkomstigheid was wel dat op het zelfde moment een grootschalig studentenprotest plaatsvond. Gelukkig was het dit keer een vreedzaam protest dus konden we als toerist gewoon over straat lopen terwijl links van ons duizenden Angry Greeks met gasmaskers stonden en rechts van ons een linie ME met zware bepakking en gasgranaten. In het stadscentrum zelf konden we de demonstratie bekijken alsof het een carnavals optocht was en we hebben ook even tussen de massa gestaan voor het parlementsgebouw. Totdat een Griek ons vertelde dat het elk moment uit de hand kon lopen zijn we toch maar weggegaan, we hebben er verder niets van meegekregen.
Vandaag wilden we eigenlijk weer naar het strand gaan maar omdat ook vandaag het Ov en de taxi's staken maken we er maar een rustdag van.
Ps, nog even geduld voor de foto's, we delen namelijk alle foto's onder elkaar en ik wacht nog op een aantal.
Student Life 2.0. I like!
Mahjong,
Na deze heftige week zal je wel aan vakantie toe zijn
grts Frank
Hey Robin,
Zo te horen heb je leuke intro dagen gehad. Ik ben blij voor je dat je zo'n leuke huisgenoten hebt. Ook dit verhaal vond ik weer super om te lezen! Geniet en feest ze nog;)
Groetjes Mandy
hallo Robin,
En ik maar zeggen dat je zo ver mogelijk van de protesten vandaan moet blijven! Pas goed op je zelf. Als je zo blijft genieten zoals je nu doet komt alles goed.
Dikke kus van mam
Nou Robin daar wil ik ook wel studiepunten voor krijgen :P Ik hoop trouwens ook Angry Greeks binnekort in de android market te zijn :P
Hey Robin, we hebben weer genoten van je blog. Ik moet zeggen zo'n student heeft een zwaar leven.
Groetjes en blijf vooral genieten!!!!!!
Tanja
Jouw intro is in woord ongv. samen te vatten:
GIZA!
één
hey robin ik ben vandaag thuis gekomen en dacht even achter de pc zitten en weer je leuke verhalen te lezen.
gelukkig heb je het goed naar je zin. Geniet er maar van!
Wat hebben de studenten het toch maar zwaar,hihihi!
Ha die Robin, hier een berichtje uit de Groenstraat op deze koude, winderige maandag. Je hoort het al, de herfst doet zijn intrede in ons kikkerlandje en mede in die associatie hebben wij de afgelopen dagen veel aan je gedacht. Want hoewel die brandende kaarsjes nu heel sfeervol zijn, zouden ook wij geen probleem hebben met de temperaturen die jij beschrijft. Als student ben je overigens goed op je plek nu in Athene, het zijn turbulente tijden daar. Je kunt in ieder geval straks zeggen "ik was erbij". En je weet Robin, mensen die reizen, hebben verhalen en die van jou lezen we met veel plezier. Groetjes