shorty eerste intro dag
Iedereen hartelijk bedankt voor de leuke reacties! Dit motiveert mij om vaker iets te schrijven dus blijf vooral volop reageren !
Ook al is het pas een dag geleden dat ik mijn eerste Blog schreef heb ik toch nog redelijk wat te vertellen en aangezien de Ouzo hier wordt gedronken als water vertel ik het maar nu meteen voordat ik stukjes vergeet.
Gisteren ben ik naar het park geweest dat 1 minuutje van mij vandaan ligt. Dit park is Huge maar het is dan ook zowat de enige groenvoorziening in heel Athene. Overdag is er niet veel te doen is het er bovendien veel te warm. Er loopt dan ook meer beveiliging dan wandelaars rond. De politie en bewaking draagt hier overigens standaard een kogelvrij vest en daar zal vast een goede reden voor zijn. 'S avonds echter, als de temperatuur zakt van 32 naar een aangename 25 graden ( Muhahahah) komt zowat heel Athene met de hele familie naar het park. De kinderen spelen voetbal, de vrouwen bespreken de laatste nieuwtjes, de vaders bekijken alles van veilige afstand en de opa's spelen massaal Backgammon op zo'n oldschool houten plankje.
'S avonds hebben we met alle plezier genoten van een broodje Gyro's voor maar €1,80 ( en je krijgt er ook nog eens oneindig water gratis bij !!! )
Later kwam mijn nieuwe Franse huisgenote. Ze is heel erg druk en vrolijk en in combinatie met haar ongelooflijk Franse accent ( met de klassieker: Zey in plaats van they ) zorgt dat voor de nodige lachmomenten. De andere Franse jongen komt later deze week.
De Intro dag:
Vandaag begon de introductie en we werden om 12 uur voor de universiteit verwacht. Een klein detail echter, is dat de universiteit in bezet is genomen door 'Angry Greek students', wat mij betreft de opvolger van Angry Birds op de smartphone. Deze kleine groep socialistische studenten hebben de mooie klassieke muren bekladderd met teksten (die ik helaas niet kan lezen) en spandoeken. Alleen Erasmus studenten mochten naar binnen maar de rondleiding bleef echter beperkt tot de gangen want alle lokalen en faciliteiten waren gebarricadeerd. Gelukkig, of helaas, het is maar hoe je het bekijkt, is er voor Erasmus studenten een apart gebouw dat nooit mee doet met dergelijke acties. Dit tot college gebouw omgetoverd appartement is tevens het gebouw voor de ESN ( Erasmus student network ) waar alle activiteiten geplanned worden.
Vervolgens zijn we met de hele Erasmus groep naar het park geweest en hebben we van die typische kennismakingsspellen gedaan. Hoewel ik van 90% de naam al na 2 seconde vergeten was heb ik wel een groot aantal mensen leren kennen. Er zijn wat Scandinaviërs, wat oostblokkers, redelijk wat fransen, en buiten Roel en ik nog 3 Nederlanders en 2 Belgen en de rest zijn allemaal DUITSERS!!!!!! ( denk aan 3fm )
Vervolgens zijn we naar de 'cheapbar' geweest. De eigenaar van dit café is zo vriendelijk om zich vast te houden aan 'de prijzen van vreuger' en is daarom het studenten-indrink café van Athene. Een bier kost 1.70 en voor en fles Ouzo van 20 cl betaal je 4,50.
En terwijl ik erachter kom dat dit niet bepaald een shorty is moet ik nu toch echt gaan douchen want over 15 minuten komt er een groep studenten bij ons thuis eten om vervolgens gezamenlijk met de ESN op stap te gaan!!! Daarom zeg ik nu traditioneel op zn Grieks:.....................
DE BALLEN
Hey Robin,
Fijn om te lezen dat jullie aandacht besteden aan de Griekse cultuur/historiche gewoontes vooral de eet en drinkgewoontes
Proost Frank
Robin,
Ik vind dit verhaal in 1 woord GEWELDIG!
Je schrijft de verhalen zo leuk, misschien moet je er iets mee gaan doen? ;) Als ik je verhaal lees weet ik zeker dat je het naar je zin hebt en daar ben ik blij om:)
Zodra je terug bent drinken we samen een ouzo he:P
byebye:)
Eten, drinken, chillen in het park, indrinken en op stap gaan. De beruchte dagelijkse routine van een echte student wordt langzaam duidelijk!
Nice verhaal neef, ik hoor het al tot nu toe vooral genieten en inhalen wat je hier in de zomer niet hebt kunnen doen ! Probeer het bier Mythos eens, erg lekker !
Dus volgens mij was je al tipsy toen je dit schreef